Dit kan niet ontbreken in de kinderkamer

Een kinderkamer is een plek waar kinderen kunnen spelen, leren en tot rust kunnen komen. Daarom wil je de kamer zo fijn mogelijk inrichten. Uiteraard zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken! Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat onmisbaar is in de kinderkamer. 

Mooi houten speelgoed

Houten speelgoed is altijd goed. Of het nou blokken, een treinspoor, make-up tafel, poppenhuis of iets anders is, houten speelgoed blijft altijd mooi. Eentje die we even uit willen lichten, is een poppenhuis. Het is een speelgoedklassieker die al generaties lang geliefd is bij kinderen. Het is een miniatuurversie van een huis, compleet met meubels, accessoires en poppetjes. Een poppenhuis stimuleert de fantasie en het rollenspel van kinderen, en biedt talloze mogelijkheden voor creatief spel.

Een veilig peuterbed 

Een peuterbed is een ander onmisbaar ding in de kinderkamer. Het is belangrijk dat een peuter een veilige en comfortabele slaapplek heeft. Een peuterbed is speciaal ontworpen voor kinderen van rond de twee tot vier jaar oud, die de overstap maken van een ledikant naar een groter bed. Het heeft vaak een lage instap en een stevige constructie, zodat een peuter gemakkelijk in en uit bed kan stappen en niet uit bed kan vallen tijdens het slapen. Je kunt voor een bed gaan dat goed past bij de interesses van het kind. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, dieren of sprookjesfiguren. 

Opbergruimte

Kinderen hebben vaak veel spullen! Dit gaat van kleding tot speelgoed. Het is daarom fijn om dit netjes op te kunnen bergen. Zo blijft de kamer opgeruimd en dit geeft een rustiger beeld. Je kunt gaan voor een grote kledingkast waar in ieder geval alle kleding in past. Daarnaast kun je ook kleinere kastjes toevoegen. Hier kan je andere spullen opbergen. Je kunt ook gaan voor een mooie, grote mand waar je al het speelgoed van je kind in kunt stoppen. 

Een grote stoel

Hoe leuk is het om toe te kunnen kijken wanneer je kindje aan het spelen is. Of je kunt je kind gezellig een boekje voorlezen. En waar kun je dit beter doen dan in een lekkere grote stoel op de kamer van je kind zelf? Wanneer ze jonger zijn, kun je hier voeding geven. En wanneer ze ouder worden, kan je hier samen activiteiten ondernemen, zoals spelen of lezen. Je kunt gaan voor een mooie fauteuil of juist een speelse schommelstoel.