6 Tips voor een opgeruimde hal

Een hal of entree is vaak een over het hoofd geziene maar ongelooflijk belangrijke ruimte in jouw huis. Het is immers de eerste en laatste ruimte die je ziet als je binnenkomt of weggaat. Het uiterlijk ervan kan daarom een diepgaande invloed hebben op hoe jij je voelt. Het is vaak een ruimte die veel huiseigenaren willen verbeteren en/of aangenaam willen opruimen. Je vindt hier daarom 6 handige opruimtips om ook een ​​gang te creëren om trots op te zijn.

1. Ruim het eerst goed op

Een gang is zeker geen deel van de woning waar je veel tijd doorbrengt. Het is daarom gemakkelijk om te vergeten wat er precies bewaard wordt. De allereerste tip voor het creëren van een hal waar je trots op kunt zijn, is dan ook om deze grondig op te ruimen. Dat betekent elke lade, kapstok en schoenenrek die zich daar bevindt. Plus zorg er natuurlijk ook voor dat de inloopmat op maat er lekker schoon bijligt. Zo kan deze zeer behulpzame vloermat haar werk een stuk beter verrichten.

2. Pak al je binnenkomende post aan

Ondanks dat we allemaal in het digitale tijdperk leven, is het verbazingwekkend hoeveel post en reclame er nog via de brievenbus binnenkomt! Het wordt daarna maar al te vaak op een tafel in de gang achtergelaten. Waarbij het zich al vlot opstapelt en waardoor het sorteren ervan ook een stuk ontmoedigender wordt. De beste manier om met al deze post om te gaan is door het direct (en idealiter naast de prullenbak) te sorteren!

3. Creëer een vaste plaats voor sleutels

Als alles een eigen plaats heeft, dan is de kans veel groter dat je iets sneller terugvindt. Er is immers niets erger dan om ‘s ochtends vroeg je autosleutels niet kunnen vinden. Wijs een vaste lade, schaal of haak voor je sleutels aan. En maak er de gewoonte van om ze daar elke keer ook weer terug te leggen of hangen.

4. Ruim je schoenen op

Haal al je schoenen uit de gangkast of van het rek en sorteer ze goed. Het is bijzonder gemakkelijk om de speciale schoenen voor een feestje of avondje uit tussen je dagelijkse schoenen te plaatsen. Zorg ervoor dat je in de hal enkel de schoenen plaatst die je regelmatig draagt. En ook enkel degenen die voor het seizoen geschikt zijn waarin jij je bevindt.

5. Ruim de jassen op

De jassen in de hal bevinden zich vaak in een vergelijkbare situatie als de schoenen. Want heb jij hartje zomer ook nog steeds je warmste winterjas in jouw gang hangen? Als jij je kleding en schoenen op de seizoenen afstemt, dan komt er zo wat extra ruimte vrij in de gang. Dus wordt het daar ook niet overvol.

6. Verwijder alles wat niet in de hal thuishoort

Het is soms verbazingwekkend wat er zich allemaal in de gang kan ophopen. Noem maar op, tennisballen, snoepjes, los slingerende sjaals en handschoenen, en nog veel meer! Je moet er daarom voor zorgen dat je hier enkel de items bewaard die je ook echt nodig hebt. Om zo te voorkomen dat dit gebied echt rommelig wordt.

Een rommelige en slordige ontvangstruimte zal je humeur niet echt verbeteren als je aan het einde van een drukke werkdag via de voordeur binnenkomt! Neem er dus wat tijd voor om een ​​georganiseerde gang te creëren die zowel functioneel als mooi is. Dat kan een enorm verschil maken voor de uitstraling of sfeer van je huis. Iets dat uiteindelijk voor een warm gevoel zorgt dat we allemaal willen voelen als we ergens naar binnen stappen.